Prajitura cu miere si gem

de RuxyRux in Prajituri, 29 Noi 2013 | 15069 vizualizari

 

O prajitura minunata..,,,,delicata, aromata, parfumata, numai buna pentru a fi savurata intr-o dimineata cu mult soare( am voie sa visez) si aroma de cafea :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 450 gr faina
  • 6 linguri pline de miere( eu am avut o miere groasa si tinuta la rece, miere de salcam)
  • 1 lingura iaurt
  • 100 gr unt( gras 85%)
  • 2 oua maricele
  • 50 ml lapte dulce
  • vanilie
  • coaja razuita de la o portocala
  • 1/2 lingura praf de copt
  • 1/2 lingura bicarbonat
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Crema:
  • 1 pachet de unt( 200 gr, gras 85%)
  • 250 gr zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • vanilie
  • 5 linguri gem de caise
  • 1 borcanel gem de prune( 200 gr, ideal preparat in casa)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere si gem:

Foile se prepara destul de usor, cernem faina( oprim o mana, este posibil sa nu intre toata, depinde de tipul de faina, de marimea oualor), apoi o amestecam cu bicarbonatul si praful de copt pe care le vom stinge cu zeama de lamaie.

Untul se topeste si apoi se lasa putin la racit, se adauga, iaurtul si mierea si se amesteca foarte bine.

Se pune compozitia de unt si miere peste faina, se adauga si ouale, laptele impreuna cu vanilia si se framanta un aluat pufos si elastic.  Infainam aluatul ( cu o parte din faina ramasa) si il impartim in 4 asa din ochi apoi , pe o suprafata bine infainata, (eu am intins direct pe foaia pergament) si intindem cele 4 foi foarte subtire.

Coacem foile la 180 de grade pentru maxim 5 minute( o sa vedeti ce repede se coc, nu le lasati mult, foaia este subtire si se arde usor).

Cat se racesc foile ne ocupam de crema.

Preparam grisul: punem vasul cu lapte si vanilie pe foc si cand este fierbinte, turnam grisul in ploaie, amestecam bine sa se ingroase, nu-l vom lasa mai mult de cateva minute si-l vom da deoparte sa se raceasca.

Untul moale il vom mixa cu zaharul pudra, apoi vom pune gemul dar lingura cu lingura, mixam bine si tot in acest mod vom pune si grisul racit. Crema o vom imparti in trei parti egale.

Asamblare:

Punem o foaie la baza tavii, deasupra ungem cu crema de gris, deasupra vom pune iar foaie, din nou crema de gris, apoi urmatoarea foaie pe care o vom unge cu gemul de prune iar deasupra peste gem, restul de crema de gris si din nou foaie pe care nu o vom mai unge.

Acoperim cu o folie, punem deasupra o greutate si dam prajitura la rece( eu am lasat-o peste noapte). Cand este gata o portionam si o servim cu placere...e un deliciu :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

03.12.2013, 17:51

Va imbratisez...si eu o iubesc, multumesc!

Larisel 1

05.12.2013, 11:29

Arata perfect

iry-gabriela 1

12.12.2013, 21:57

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere si crema caramel